Van tampone naar pindakaas

Misschien kennen jullie het gevoel wel dat je na een fijne vakantie eigenlijk helemaal niet naar huis toe wilt gaan. Dat hadden wij iedere keer. En iedere keer kwam de vraag : maar waarom kunnen we hier niet gaan wonen? 

Wij zijn Rob, Yolanda en Quyaro Jansen en wij hadden dit gevoel na iedere vakantie in Italië. Ik zie ons kleine mannetje nog zitten op een steen, met schokkende schoudertjes, de ochtend voor vertrek. Hij huilde met grote uithalen “ik wil niet naar Nederland, ik wil blijhijven !!”

Ons emigratie plan kreeg eigenlijk ieder jaar meer vorm maar wij hadden ook iedere keer meer bezwaren om niet te gaan verhuizen naar het buitenland: beide een full time baan, een koophuis, veel lieve familie om ons heen, veel fijne vrienden, een leerplichtig kind en een zoon die in Nederland wilde blijven.

In de zomer van 2019 hebben wij de knoop doorgehakt onder het motto: “Geluk creëer je zelf en geniet nu want je weer niet wat het leven in petto heeft”.

Wij zijn opzoek gegaan naar een geschikte woning en hebben deze eind 2019 gekocht.
In 2020 hebben wij onze banen opgezegd, ons huis in de verkoop gezet en de verhuisdozen ingepakt. Corona strooide roet in het eten maar desondanks zijn we begin juni naar Italië verhuisd en hebben 3 maanden lang kunnen genieten van het heerlijke Italiaanse leven.
Wij zijn onze Bed & Breakfast gestart en hebben ook gasten mogen ontvangen totdat we weer in strenge lockdown gingen. Wij hopen dat vanaf half mei het negatiefreisadvies opgeheven gaat worden zodat het toerisme op gang kan komen en wij lekker kunnen gaan werken.

Ik blog regelmatig op mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/rusticolagodicomo

Zo ook begin maart 2021 toen we voor het eerst sinds 9 maanden weer een keer naar Nederland reisden.

Vorige week maandag, 1 maart, kregen wij om 20.00 uur te horen dat vanaf woensdag de school van Quyaro dicht ging en hij online les zou krijgen voor een hele week.
Dit bericht ging een eigen leven leiden...online les kan je overal volgen en wij moesten heel snel naar Nederland voor iets essentieels, dus 1 plus 1 werd 2 en de uitvoering werd in werking gezet.
De hele dinsdagochtend zijn wij opzoek gegaan naar een mogelijkheid om getest te worden.
Dit was mogelijk op woensdag 3 maart om 12.00 uur.
Quyaro heeft online les gehad tot 11.15 uur en daarna zijn wij gelijk doorgereden naar de dokter in Porlezza. Daar kregen wij de tampone (wattenstaafje test) deze was voor ons alle drie negatief !!
Het was een feit!
Onze eerste keer naar Nederland sinds 9 maanden.
Zonder controles zijn wij in 9 1/2 uur naar Almere gereden. Daar hadden wij een privé hotel voor een week (dank jullie wel lieve vrienden).
Wij moesten naar Nederland maar als je er toch bent is het wel heel fijn om familie en vrienden weer te kunnen ontmoeten.
Bryan en Savannah hebben wij de grootste verrassing bezorgd. Zij hadden net een week de sleutel van hun nieuwe woning. Wij hadden de week ervoor via WhatsApp al een video rondleiding gekregen door het huis maar nu konden wij dit dus in het echt zien!
En hoe heerlijk om mijn oudste zoon in het echt te zien na al die maanden.....
Ook stonden wij onverwachts bij mijn ouders en schoonmoeder voor de deur en de verrassing was ook heel groot bij mijn zussen en vrienden.
Quyaro had gewoon iedere ochtend van 08.15 uur tot 11.15 uur online les en de juffen vonden het maar wat leuk dat hij dit vanuit Nederland volgde.
Ook werd de tijd nuttig besteed. In Zwitserland had ik een online bestelling geplaatst bij action....haha...je kan heel goed zonder maar van wat goedkope hebbedingen wordt je wel blij.
Via click & collect hebben wij dit vrijdagmiddag opgehaald.
Natuurlijk zijn wij ook bij het Kruidvat langs geweest, hebben daar de "oude" collega's van Rob gedag gezegd en een tas vol spullen gekocht.
Bij de supermarkt hebben wij hagelslag, pindakaas, kip tandoori, satehsaus en nasikruiden gekocht.
Wij eten graag Italiaans maar als je toch de mogelijkheid hebt is het wel weer fijn om dit in huis te hebben.
Dinsdagmiddag zijn wij in Amsterdam weer getest en de uitslag was weer negatief.
Gisteren zijn wij om half 9 weer naar Italië gereden, om 18.30 uur waren wij thuis.
Zo voelde het ook echt voor ons alle drie. Wij gingen weer naar ons huis, ons huis in italic.
Het was een korte week en wij hebben ontzettend veel gedaan en gelukkig toch nog veel mensen op een corona proof manier kunnen zien.
Nu zijn wij in quarantaine en Quyaro heeft nog steeds online les. Wat was het het waard!
Wij kijken terug op een fantastische spontane Nederlandse week.

Heb je een vraag voor Yolanda, wil je reageren op haar artikel of wil je een andere vraag stellen? Schrijf je dan in op ons forum en praat mee!

Copyright © Michelle Hurkens