Nieuwe natuur ontdekken

Soms schiet het even door je hoofd: ander klimaat, andere beesten …. Nou ben ik niet zo’n held met spinnen (zeg maar gerust helemaal niet), de rest van al dat kruipt, vliegt, springt en zwemt kan ik op zich wel aan (denk ik).

Deze mini krokodil bijvoorbeeld (muurgekko) eet de muggen op die soms in zeer grote getalen de aanval inzetten op alles dat bloed heeft. Het went maar het mogen er ook best minder zijn (die muggen dan)
De sprinkhaan is ook een graag geziene gast in het groen rond het zwembad, zit wat te bidden en houdt zich verder koest.
Maar het is echt niet fijn als je onder water duikt, denkt dat je een blad opduikt en er boven water achter komt dat je met een joekel van een spin te maken hebt! Yek! Ieder jaar 1…vreemde gasten maar inmiddels zijn we gewaarschuwd en checken eerst ieder blaadje op pootjes voor we het opduiken.
Dan is er nog het fenomeen van de hertkevers. Het regent hier niet vaak maar als het regent kunnen dat enorme stortbuien zijn. En ga je daarna naar buiten ligt het terras bezaaid met 3 tot 4 cm grote kevers. Dacht eerst dat het kakkerlakken waren maar gelukkig wisten de jongens van Google me gerust te stellen en toch…. ook deze lieverdjes zie ik liever gaan dan komen. Probleem is dat ze makkelijker komen dan gaan omdat ze de neiging hebben op de rug te gaan liggen en dan niet meer overeind te komen. Rara gewoonte, ook niet echt productief en het geeft troep. Onze kat vindt ze geweldig overigens, hij helpt ze graag een handje het terras af, als je begrijpt wat ik bedoel.
En als je me nou vraagt waar ze zitten als het niet regent? Ik heb geen enkel idee!

nieuwe natuur 3

nieuwe natuur 2

Copyright © Michelle Hurkens