Skip to main content

Malta - Zonder twijfel

Als full-time moeder reed ik in Nederland kilometers per dag terwijl Lisa naar school en naschoolse opvang ging.
Tijdens deze ritten droomde ik vaak weg en dacht ik aan hoe Johan en wij rond voeren op de boot over de Middellandse Zee…. Wie wil dit nou niet, zou je denken. Met mijn toeristische achtergrond had ik al hele dagexcursies in elkaar gezet.
Voor mij geen twijfel en voor Johan zeker ook niet, die vond dat Lisa en ik een veel leuker leven verdienden met meer aandacht voor elkaar.
Na veel gesprekken en gedachten was de knoop doorgehakt. Maar dan: hoe vertel je je familie, en vriendinnen dat je ergens anders gaat wonen. Mijn bestie en ik woonden immers al 15 jaar op een steenworp afstand van elkaar! Met een steen in je maag natuurlijk maar ik was vastberaden en geloof nog steeds dat dit de beste beslissing is geweest van de afgelopen jaren.
Baan opzeggen, afscheid nemen van je huis en met 3 koffers een nieuw begin maken. Wow wat voelde dat goed!

Malta wordt eigenlijk niet echt gezien als een land, maar voelt vooral als een metropool waar meer dan 35 verschillende nationaliteiten bij elkaar wonen. Wat verfrissend! En elke dag leerden we weer nieuwe mensen kennen en leerde Lisa binnen 3 maanden genoeg Engels om contact te maken met andere kinderen.
Sinds ons vertrek in 2019 runnen wij met veel plezier een succesvol catamaran charter organisatie waar wij mensen meenemen aan boord voor een dag of week trip rond Malta en Sicilië. We denken met veel positiviteit aan Nederland en proberen veel te videobellen om persoonlijk contact te houden. Zeker hebben wij vriendschappen zien verwateren maar we hebben er ook een aantal mooie voor terug gekregen die je leven steeds rijker maken. En Lisa leert onwijs veel over andere landen en culturen.
We ontmoeten meer gezinnen die kozen voor een leven aan boord of reizend en we krijgen er steeds meer energie van! Wat is de wereld toch mooi.

Ben je van plan ook deze stap te overwegen denk na over de voors- en tegens maar volg vooral je hart. We vergeten tegenwoordig te vaak te luisteren naar ons eigen gevoel en laten ons leiden door wat anderen er van vinden!

Wil je meer weten over onze catamaran tochten? Kijk dan op http://www.catamaranmaxim.com.

Heb je een vraag voor Agnes, wil je reageren op haar artikel of wil je een andere vraag stellen? Schrijf je dan in op ons forum en praat mee!